אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

קציצות דגים ברוטב אסייתי

סמדי בומבה מציגה מתכון לקציצות דגים עסיסיות ועשירות עם רוטב ארומטי משגע

סמדר וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 23/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות

שני פילה דג בס טחון

3 ביצים

4 כפות פרורי פנקו

צרור כוסברה קצוצה

8 עלי בזיליקום קצוצים

כף ג'ינג'ר קצוץ

פלפל אדום חריף קצוץ

2 שיני שום קצוצות היטב

1/2 כוס פירורי פנקו

כפית מלח

2 בצל ירוק קצוץ

ביצה

 

לרוטב

1/2 ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה)

1/2 ליטר חלב קוקוס

4 שיני שום קצוצות

1/4 כוס סויה

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות שמן סומסום

2 עגבניות חתוכות לשמיניות

12 עלי בזיליקום קצוצים

פלפל חריף לפי הטעם חתוך לפרוסות

 

לאורז

כוס אורז

2 כוסות מים

חבילה בצל ירוק חתוכים לג'וליאנים

 

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל החומרים של הקציצות ומניחים במקרר לשעה.

2 במקביל מניחים בסיר שמן שומשום ומטגנים קלות את הג'ינג'ר עם השום, פלפל חריף והעגבניות.

3 מוסיפים את מחצית מכמות ציר העוף והבזיליקום ומבשלים כ- 20 דקות.

4 מוסיפים את חלב הקוקוס והסויה וממשיכים לבשל עד לרתיחה.

5 מכינים מהתערובת קציצות ומחליקים לסיר בעדינות.

6 ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

7 מטגנים אורז כדקה ומוסיפים מים ואת שארית ציר העוף.

8 חותכים בצל ירוק לג'וליאנים ומוסיפים לאחר שהמים של האורז רותחים. ממשיכים לבשל כעשרים דקות.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע