קציצות דגים ברוטב אסייתי
סמדי בומבה מציגה מתכון לקציצות דגים עסיסיות ועשירות עם רוטב ארומטי משגע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות
שני פילה דג בס טחון
3 ביצים
4 כפות פרורי פנקו
צרור כוסברה קצוצה
8 עלי בזיליקום קצוצים
כף ג'ינג'ר קצוץ
פלפל אדום חריף קצוץ
2 שיני שום קצוצות היטב
1/2 כוס פירורי פנקו
כפית מלח
2 בצל ירוק קצוץ
ביצה
לרוטב
1/2 ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה)
1/2 ליטר חלב קוקוס
4 שיני שום קצוצות
1/4 כוס סויה
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות שמן סומסום
2 עגבניות חתוכות לשמיניות
12 עלי בזיליקום קצוצים
פלפל חריף לפי הטעם חתוך לפרוסות
לאורז
כוס אורז
2 כוסות מים
חבילה בצל ירוק חתוכים לג'וליאנים
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל החומרים של הקציצות ומניחים במקרר לשעה.
2 במקביל מניחים בסיר שמן שומשום ומטגנים קלות את הג'ינג'ר עם השום, פלפל חריף והעגבניות.
3 מוסיפים את מחצית מכמות ציר העוף והבזיליקום ומבשלים כ- 20 דקות.
4 מוסיפים את חלב הקוקוס והסויה וממשיכים לבשל עד לרתיחה.
5 מכינים מהתערובת קציצות ומחליקים לסיר בעדינות.
6 ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
7 מטגנים אורז כדקה ומוסיפים מים ואת שארית ציר העוף.
8 חותכים בצל ירוק לג'וליאנים ומוסיפים לאחר שהמים של האורז רותחים. ממשיכים לבשל כעשרים דקות.