אוכל
צילום׃ עודד קרני

פילה לברק במעטפת כרישה ובמילוי בטטה

מנה זוגית טעימה במיוחד

אידי ישראלוביץ | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

פילה לברק מדג של 500 ג"ר
בטטה אחת מבושלת או אפויה בתנור
חצי כוס יין לבן יבש
30 ג"ר חמאה
1 גזר קטן
1 קישוא קטן
1 ענף סלרי
1 בצל
1 כרישה
שמן זית
בצלצלי שלוט
מלח, פלפל שחור, עירית, פפריקה גרוסה, חצי לימון, גרגרי פלפל אדום ושן שום קצוצה.

אופן ההכנה:

חולטים את הכרישה, פורסים אותה לרצועות של 2 ס"מ, שוזרים את הרצועות שתי וערב, שיהיה מספיק לעטוף את הפילה. לוקחים את שני הפילטים של הלברק, ממליחים ומפלפלים ומשמנים בשמן זית את הפילה. מניחים פרוסה של בטטה, בעובי של 1 ס"מ, במרכז הפילה. מכסים עם הפילה השני, עוטפים בכרישה את כל הדג. מרתיחים מים בסיר עם ירקות: גזר, סלרי, קישוא והבצל. מביאים עד לרתיחה, ואז מניחים 3 וחצי דקות מכל צד את הלברק עם הכרישה. בזמן שהדג מתבשל, מזהיבים בצל ושן שום קצוצה עם חמאה, מוסיפים עירית, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל וכשהכל מטוגן מוסיפים למחבת חצי כוס יין לבן וחצי כוס מציר הירקות שבמחבת, מוסיפים פלפל ומלח. מצמצמים את הנוזלים עד כדי חצי מהכמות במחבת, ואז מוסיפים חמאה להסמכת הרוטב. מוציאים את הדג ומניחים על צלחת, חותכים לשניים באמצע המנה, שמים את הרוטב על הדג ובוזקים עירית ופלפל האדום.