טונה צרובה עם חציל קלוי וגספאצ'ו
מרק הגספאצ'ו הקר משתלב בצורה מושלמת עם הטונה הצרו
אביב משה | 7 מנות ל-7 ימים
| פורסם 11/05/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
5 אצבעות טונה טרייה באורך 10 ס"מ ורוחב של 2 ס"מ על 3 ס"מ
חצי ק"ג עגבניות שרי חצויות
100 גרם פלפל אדום קלוי
2 חצילים קלויים על אש גלויה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
זיתי טאסוס מגולענים קצוצים
2 פטרוזילה קצוצה
4 לימונים כבושים קצוצים רצועות
2 כפות עלי תרד קצוץ
בצל סגול קצוץ
שמן שומשום
שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח
עלי זעתר מטוגנים
בצל ירוק
אופן ההכנה:
1 מקלפים את החצילים, מערבבים את יתר המרכיבים עם החצילים, מתבלים במלח, שמן זית, מיץ לימון ושמן שומשום.
2 צורבים את הטונה במחבת חמה כמה שניות מכל צד ומכניסים למקרר ל 20 דקות. פורסים דק לפני ההגשה.
3 מכניסים למעבד מזון את עגבניות השרי, הפלפל הקלוי, מיץ לימון ושמן זית. טוחנים עד למרקם חלק ובודקים את התיבול. מסדרים ברינג את הפאדג' חצילים, מעליהם הטונה הצרובה ומסביב מוזגים את הגספצ'ו.
>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע