אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה דניס עם שומר ברוטב צ'ילי חמוץ מתוק

נתחי דג מוגשים כסנדוויץ' עם עיגולי שומר מטוגנים ורוטב צ'ילי חמוץ מתוק קל להכנה

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 פילטים של דניס

מיץ מ-4 לימונים

4 כפות סוכר

כף פלפל שאטה גרוס

2 כפות קורנפלור

4 שומרים

כפית שמן זית

מלח

פלפל שחור

קצת גרידת לימון

8 גבעולי בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 מניחים בסיר קטן מיץ לימון, סוכר ופלפל שאטה. לאחר הרתיחה מצננים, מוסיפים קורנפלור ומביאים לרתיחה שוב עד להסמכה. מניחים בצד.

2 מרתיחים סיר עם מי מלח. חותכים את השומר לפרוסות עגולות וחולטים במים הרותחים כ-8 דקות. מוציאים את השומר ושמים על נייר מטבח לייבוש.

3 מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את השומר מכל צד וממליחים.

4 מניחים את הפילטים על משטח העבודה כשהעור שלהם כלפי מטה. מתבלים את בשר הדג בגרידת לימון, מלח ופלפל. מחממים מחבת עם שמן זית לטיגון. שמים את הפילה על המחבת, לוקחים פילה נוסף שהעור כלפי מעלה ושמים מעל הפילה הראשון. סוגרים מכל צד על אש גבוהה למשך 2 דקות, מנמיכים ומבשלים עוד 3 דקות מכל צד.

5 מסירים את החלק הלבן מהבצל הירוק ומטגנים את הגבעולים דקה במחבת עם שמן זית.

6 ההגשה: לוקחים כל זוג פילטים אחד על השני, וקושרים אותם עם חוטי הבצל הירוק.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!