אוכל
צילום׃ שי שטרן

הסושי של איציק הראל

לאחר שמתגברים על החשש הראשוני, מגלים שזה ממש לא מסובך להכין סושי! כל מה שצריך זה קצת תעוזה ואת המתכון הבא

איציק הראל | גורמה בפיתה | פורסם 21/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 224 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לאורז

3 כוסות אורז עגול

3-4 כוסות מים

1/3 כוס חומץ אורז

3 כפות סוכר

1 כפית מלח

 

לסושי

200 גרם סלמון טרי (ללא עור) חתוך לרצועות

עור סלמון עשוי (מכניסים את העור לסיר עם שמן למשך חצי דקה ומוציאים)

נתח טונה אדומה טרייה חתוכה לרצועות

1 אבוקדו חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)

1 גזר חתוך לרצועות דקות

1 מלפפון חתוך לרצועות דקות

אצות נורי

שומשום שחור

דלעת כבושה (יפנית)

בצל ירוק חתוך לרצועות

 

כלים

סיר להכנת האורז

סיר להכנת חומץ אורז

קערת עץ

מרית אורז

מחצלת לגלגול סושי

 

אופן ההכנה:

אופן הכנת האורז:

1 שוטפים ומסננים היטב את האורז.

2.שמים את האורז בסיר מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה בסיר סגור עד להכנה (כ15 דקות). לאחר שהאורז מוכן מסירים את המכסה ומכסים במגבת למשך 10 דקות.

3 בינתיים, מכינים חומץ סושי. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח וממיסים על אש נמוכה. לא להביא לרתיחה.

4 את האורז החם מעבירים לתוך קערת עץ. מפזרים את תערובת החומץ על האורז. מקפלים את האורז על ידי מרית אורז במהירות ובעדינות. יש להיזהר לא לשבור את האורז. לצנן ולהסיר לחות על ידי כיסוי במגבת.

אופן הכנת הסושי:

1 מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי כשהצד המחוספס כלפי מעלה, מכסים בשכבה של אורז. מניחים את חומרי המילוי בחלק הקרוב אליכם, ומגלגלים בעזרת המחצלת. מרטיבים את קצה האצה בטיפה מים וסוגרים את הרול.

2 מגישים בתוספת ג'ינג'ר, וואסבי וסויה.

>> עוד מתכוני "גורמה בפיתה"