דג חנוט בירקות עם קארי על איטריות
נקודת המפגש של המנה המשגעת הזו היא היכן שהוא בין ישראל למזרח הרחוק. כל כך מעניין וטעים, אל תפספסו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לדג במעטפת
1 ג'ינג'ר קלוף (גודל של ביצה בערך)
2 שיני שום קלופות
קליפה מרבע לימון (רק החלק הצהוב)
1 כפית קארי ירוק
½ כפית מלח ים
½ כפית פלפל שחור
2 עלי כפיר ליים
2 כפות כוסברה קצוצה גס
1/3 כוס שמן זית
1 דג לברק מנוקה מקשקשים וחלקי פנים מיותרים
כ-25 עלי בזיליקום גדולים ללא גבעול
15 דפי חציל דקים חצויים לאורכם, מטוגנים קלות בשמן זית ומנוקזים משומנים עודפים (לאחר טיגון יש להניח על נייר סופג)
6 בצלים ירוקים מנוקים מעלים, יבשים ושטופים, פרוסים לאורכם לחצי, חלוטים כ-1-2 דקות במים רותחים
חוט קשירה
לאטריות
½2 כוסות קמח מנופה
3 ביצים
½ כף שמן זית
1 כפית מלח
½ כוס עלי תרד טריים קצוצים קטן
כף מלח
להקפצה בווק
1/3 כוס שמן קנולה
1 כוס בצל ירוק חתוך למקלות באורך 2 ס"מ
2 שיני שום מגורדות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה
1/3 כוס מי בישול של אטריות
1 כוס ביצה מקושקשת (בערך מ-4-5 ביצים)
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1 כוס עלי תרד טריים
½ כוס עלי כוסברה טרייה, קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
לרוטב הקוקוס
1 כף שמן קנולה
½ כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
½ כפית שום כתוש
3/4 כוס חלב קוקוס
1 עלה כפיר ליים
1-2 כפות קארי ירוק (תלוי במידת החריפות)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
הדג העטוף:
1 בעזרת מכתש מועכים למשחה ג'ינג'ר, שום, קליפת לימון, קארי ירוק, מלח, פלפל שחור, עלי כפיר ליים וכוסברה.
2 מוסיפים את השמן ומערבבים לעיסה אחידה.
3 מורחים את הדג בתערובת מבחוץ ומבפנים, מרפדים בעלי הבזיליקום.
4 שוזרים את החצילים והבצל הירוק למעין שמיכת שתי וערב, ועוטפים את הדג כאשר ראש הדג נשאר חשוף. בעזרת חבל מהדקים וקושרים את השמיכה אל הדג.
5 מברישים בתערובת, אופים בתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות במשך 25 דקות.
6 מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ- 20 דקות נוספות.
7 מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת מספריים מתירים את החוט.
האטריות:
1 בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, שמן זית, מלח ותרד. מערבלים.
2 לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בת שעה במקרר.
3 חוצים את הבצק ל-2 כדורים.
4 בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה בעובי בינוני וארוך.
5 בעזרת צידה השני של מכונת הפסטה חותכים את העלה לאטריות ארוכות (בכל שלב יש לקמח את הבצק ואת האטריות היטב למניעת הידבקותן).
6 מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים וכף מלח כ-3-4 דקות, מסננים ויוצקים כף שמן זית למניעת הדבקות האטריות.
הקפצת האטריות:
1 במחבת גדולה או בווק מחממים היטב את השמן.
2 מוסיפים במהירות בצל ירוק ומערבבים, מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים שוב. מוסיפים את האטריות ואת מי הבישול ומקפיצים כדקה.
3 מוסיפים ביצה מקושקשת, עלי בזיליקום, עלי תרד ואת הכוסברה הקצוצה. מקפיצים כ-2 דקות נוספות.
4 מתבלים במלח ופלפל.
אופן הכנת רוטב הקוקוס והקארי הירוק:
1 בסיר קטן מחממים שמן, מוסיפים ג'ינגר ושום, ומטגנים קלות. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת עלה הכפיר ליים ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות.
2 מוסיפים קארי ירוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב אל חלב הקוקוס החם. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
הגשה:
בצלחת מוארכת עורמים מהאטריות בסגנון פאד-טאי, עליהן משעינים את הדג ויוצקים מעל כמות נדיבה מן הרוטב. מעטרים בפלח לימון ועלי כוסברה טריים.