קציצות דגים של רפי כהן
עם פול ירוק וארטישוקים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקציצות
500 גרם דג ים
5 פלפלים אדומים יבשים, מושרים במים ומנוקים מזרעים
1 פלפל ירוק חריף מנוקה מזרעים
4 שיני שום
2 צרורות כוסברה שטופה היטב ומיובשת
1 כף שמן
חצי כף פלפל לבן גרוס
חצי כף מלח
3 בצלים בינוניים קלופים
לתבשיל
8 לבבות ארטישוקים נקיים וחצויים
4 כוסות פול ירוק (אפשר קפוא)
4 פלפלים אדומים מתוקים, מנוקים מזרעים וחתוכים לאורך
8 שיני שום חצויות
1 כוס כוסברה קצוצה גס
חצי כף פלפל לבן גרוס
חצי כוס מיץ לימון
מלח
חצי כוס שמן תירס
אופן ההכנה:
1 טוחנים את הדג, רצוי במטחנת בשר, לתוך קערה. ממשיכים לטחון את הפלפלים, הכוסברה והשום ומסיימים בבצלים כדי ש"יסחבו" את כל השאריות איתם לקערה.
2 מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה. בינתיים מכינים את התבשיל.
3 מכניסים את כל מרכיבי הבישול לסיר רחב ועמוק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור, עד שהפול רך.
4 מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, משמנים קלות את כפות הידיים, ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף קטן.
5 מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה פתוח עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה בהגשה.