אוכל

קציצות דגים של רפי כהן

עם פול ירוק וארטישוקים

רפי כהן | מסעדת "רפאל" | פורסם 16/12/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות

500 גרם דג ים

5 פלפלים אדומים יבשים, מושרים במים ומנוקים מזרעים

1 פלפל ירוק חריף מנוקה מזרעים

4 שיני שום

2 צרורות כוסברה שטופה היטב ומיובשת

1 כף שמן

חצי כף פלפל לבן גרוס

חצי כף מלח

3 בצלים בינוניים קלופים

לתבשיל

8 לבבות ארטישוקים נקיים וחצויים

4 כוסות פול ירוק (אפשר קפוא)

4 פלפלים אדומים מתוקים, מנוקים מזרעים וחתוכים לאורך

8 שיני שום חצויות

1 כוס כוסברה קצוצה גס

חצי כף פלפל לבן גרוס

חצי כוס מיץ לימון

מלח

חצי כוס שמן תירס

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הדג, רצוי במטחנת בשר, לתוך קערה. ממשיכים לטחון את הפלפלים, הכוסברה והשום ומסיימים בבצלים כדי ש"יסחבו" את כל השאריות איתם לקערה.

2 מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה. בינתיים מכינים את התבשיל.

3 מכניסים את כל מרכיבי הבישול לסיר רחב ועמוק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור, עד שהפול רך.

4 מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, משמנים קלות את כפות הידיים, ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף קטן.

5 מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה פתוח עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה בהגשה.