צילום׃ Joris Luyten, GettyImages IL
בורי אפוי עם תבלינים מרוקאים
מתכון לדג אפוי בתנור בתיבול דומיננטי וטעים ובניחוחות מזרחיים
צ'רלי פדידה | מסעדת אוליב ליף
| פורסם 20/05/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 דגי בורי במשקל 450 גרם כל אחד מפולטים וללא אדרות
1 כפית פפריקה מרוקאית מעושנת
1/2 כפית כורכום
2 שני שום קצוצות
2 כפות כוסברה קצוצה
1/2 כפית כמון
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את התבלינים והשמן ומניחים בצד לשעה.
2 אחר כשעה מורחים את השמן עם התבלינים על הדגים ומניחים על מגש אפיה עם נייר פרגמנט.
3 מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מכניסים את פילה הדג למשך כ-15 דקות ומגישים.