אוכל
צילום׃ שי שרף

קציצות דגים עם כרפס (סלרי)

קציצות אלו יטרפו במהירות גם ע"י הילדים. בואו להנות מדג מרוקאי אמיתי ללא אדרות ועצמות

סמדר וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 16/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

300 גרם דג בקלה פילה

300 גרם דג נסיכה פילה

חבילת כוסברה

חבילת פטרוזיליה

תפוח אדמה

בצל

ראש של שום קלוף

2 כפות פירורי לחם

ביצה

1 כרפס (סלרי)

1/2 ליטר מים רותחים

1 לימון

תבלינים:

כורכום, כמון, מרק עוף, פלפל לבן, מלח לפי הצורך

שמן

 

אופן ההכנה:

1 משרים את הדג במים וסוחטים היטב לפני הבישול (הדג צריך להיות יבש).

2 טוחנים את הדגים, חצי מכמות הכוסברה, תפוח אדמה, חצי בצל וחצי ראש שום במטחנת בשר או מעבד מזון.

3 מתבלים בכפית כמון, מעט פלפל לבן, מלח לפי הצורך ומעט שמן.

4 מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם וחצי כף שמן. מערבבים ומניחים בצד.

5 חותכים את הכרפס לחתיכות של אורך 10 ס"מ (כולל עלים וגבעולים)

6 שמים את הכרפס בתחתית הסיר, מכסים במים (רותחים), מרתיחים עד לחצי בישול. (בערך 10 דקות)

7 מתבלים במעט כורכום, פלפל לבן, 1 כף מרק עוף.

8 מפזרים בסיר את שיני השום הנותרים.

9 מקלפים חצי לימון, חותכים לקוביות ומפזרים בסיר.

10 מוסיפים עוד כוס מים חמים כשהתבשיל מתחיל לרתוח.

11 יוצרים קציצות קטנות, מניחים בסיר ומכסים. מבשלים במשך 15-20 דקות.

12 מפזרים את הכוסברה שנותרה על התבשיל וממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהתבשיל מוכן ללא הרבה נוזלים.

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע