קציצות דגים עם גרגרי חומוס ורוטב עגבניות
החריימה המיוחד של אידי ממסעדת אידי דגים, תענוג חריף ועסיסי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לשם הכנת המנה נצטרך מטחנת בשר ידנית (ביתית) וסיר אלומיניום שטוח בקוטר כ- 34 ס"מ.
מרכיבים (4 מנות):
לתערובת הקציצות:
1 קילו פילה דג בורי
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית פפריקה חריפה
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 בצל סגול, קצוץ
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
לרוטב העגבניות:
4 כפות שמן זית, לטיגון
1 שן שום קצוצה
1/2 בצל לבן, קצוץ
2 עגבניות מגוררות
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1 כפית כורכום
פפריקה חריפה
1 כפית אריסה פיקנטית
1 פלפל אדום יבש חריף, בשלמותו
1 כוס ציר דגים (או ציר ירקות)
2 כוסות גרגירי חומוס (מבושלים)
אופן ההכנה:
1 מעבירים במטחנת בשר את כל מצרכי תערובת הקציצות ומכניסים למקרר.
2 להכנת הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים.
3 מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה, מלח ופלפל שחור, הכורכום, הפלפל היבש, האריסה והפפריקה החריפה. מערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות או הדגים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים.
5 במקביל יוצרים קציצות מהתערובת המוכנה ומוסיפים לסיר.
6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עם מכסה.
* מומלץ להגיש עם כיכר לחם מהמכולת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!