אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

דג מרוקאי בתוספת קוסקוס

תבשיל דגים עשיר בנוסח מרוקאי, עם פלפלים, גזרים, עגבניות ורוטב אדום בניחוח ביתי

שף תם קבלו | מסעדת Deca | פורסם 07/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שקית קוסקוס
1.5 ק"ג מוסר ים פרוס לסטייקים, עם העצמות
6 פלפל גמבה אדום, נקי מגרעינים ופרוס לרצועות
2 יחידות פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר פחות למי שלא אוהב חריף)
5 שיני שום פרוסות
4 גזרים פרוסים
4 כוסות מים
5 עגבניות תמר קלופות
2 תפו"א פרוסים
צרור כוסברה קצוץ דק
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית שטוחה של פלפל לבן
1/2 כפית כמון
1 כף מלח גס
1 כף שטוחה סוכר לבן
1/2 כוס שמן זית איכותי
1 כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.

2 מחממים מעט שמן בסיר רחב בעל תחתית עבה ומטגנים את הפלפלים (הגמבה והצ'ילי). ניתן לשלוט בחריפות ע"י חירור הצ'ילי או באמצעות השארתו שלם. בנוסף, אפשר להשאירו לאורך כל הבישול או לשלוף אותו באמצע הבישול.

3 אחרי 3 דקות מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים עד שהפלפלים נהיים רכים.

4 מוסיפים את המים, העגבניות (אפשר שלמות בלי קליפה), תפוחי האדמה והכוסברה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

5 נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.

6 מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהפפריקה המתוקה ושמן הזית.

7 בינתיים מתבלים את הדג עם מלח גס (רצוי אטלנטי אם יש) ונותנים לו לעמוד עם המלח כ-10 דקות. שוטפים אותו במים קרים, מוסיפים אותו לתבשיל וסוגרים עם מכסה. חשוב מאוד שכל הדג יהיה בתוך הנוזל אחרת הוא לא יתבשל באחידות. מבשלים כחצי שעה נוספת.

8 מערבבים את שמן הזית והפפריקה ביחד בתוך כוס, כדי שלא יהיו גושים, מוזגים על התבשיל וממשיכים לבשל כ-20 דק' בלי מכסה - כדי שהנוזל יצטמצם ויסמיך מעט.

9 מגישים עם קוסקוס וכוסברה טרייה קצוצה.