צילום׃ יחסי ציבור
סלמון ברוטב עגבניות
מתכון פשוט שתמיד מצליח לדג סלמון עסיסי ברוטב קלאסי של עגבניות וחמאה
| מאסטר שף
| פורסם 04/04/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג עגבניות
4 נתחים של פילה סלמון במשקל 200 גרם
3\1 כוס שמן זית
25 גרם חמאה
מלח דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
4 בצלים ירוקים
אופן ההכנה:
1.במעבד מזון מרסקים את העגבניות ומעבירים דרך מסננת כך שיתקבל מיץ עגבניות נקי מגרעינים וקליפות. מעבירים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהכמות מצטמצמת במחצית.
2.בזמן שהרוטב עובר צמצום, מתבלים את הסלמון בפלפל ומלח גס משני הצדדים.
3.במחבת רחבה מחממים שמן זית על להבה גבוהה. כשהשמן חם מניחים את הסלמון כשצד העור כלפי מטה ומכסים. לאחר 2 דקות מנמיכים את האש ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עוד 7 דקות, עד שהדג שחום בצידו התחתון, לבן למעלה וורוד בפנים.
4.ממיסים תוך כדי טריפה את החמאה במיץ העגבניות המצומצם ומתבלים במלח דק.
5.קוצצים דק את החלק הירוק של הבצל.
6 להגשה: יוצקים את הרוטב על הצלחת, מניחים את הסלמון מעל ומפזרים בצל ירוק.