אוכל
תמונת AVI׃ mako

סקלופיני דג עם רוטב לימון ופירה

דג פריך מטוגן עם לימון ושמיר, מוגש על פירה תפוחי אדמה ודלעת ערמונים

דליה אלחדף | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 פילה לוקוס בלי עור

שמן זית

חמאה

בצל, חתוך לקוביות

שום קצוץ

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס מים

קמח

מלח

פלפל שחור

שמיר, קצוץ דק

2 תפוח אדמה גדולים

1 דלעת ערמונים

חלמון ביצה

גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1 מטגנים במעט שמן זית וחמאה את הבצל והשום, עד שקוביות הבצל הופכות שקופות. מניחים בצד.

2 מקמחים את הדגים ומטגנים בקצת חמאה ושמן זית. את הדג המטוגן שמים במחבת עם הבצל והשום, מדליקים שוב את האש ומוסיפים מיץ מלימון אחד, עם חצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. אם קצת מתייבש, מוסיפים עוד קצת מים. לקראת הסוף מוסיפים את השמיר.

3 מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה ביחד עם דלעת הערמונים. כשהם רכים מקלפים ומועכים אותם לפירה. מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים היטב. מוסיפים גם חלמון וגבינת פרמזן ומערבבים שוב עד שהחלמון נטמע.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!