אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

סביצ'ה ריברה

קוביות דג טרי עם עגבניות קצוצות, חציל, ארטישוק וגבינת פטה

יואב בלימן | null | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם פילה דג (אינטיאס/פלמידה לבנה), נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
מיץ מ-3 לימונים
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
1 חציל קלוי, נקי מקליפה וקצוץ
1 עגבניה קצוצה (ללא הקליפה והגרעינים)
טבסקו
100 גרם גבינת פטה 16%
3 ארטישוקים
טימין
חופן זרעי כוסברה
1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות
1/4 כוס חומץ
4 פורמות עגולות (רינגים)

אופן ההכנה:

1 מנקים את הארטישוקים ושומרים את העלים הבשרניים. חולטים את העלים במים שהורתחו מראש עם חצי לימון כשתי דקות ומעבירים למי קרח. 2. את לבבות הארטישוק פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בסיר יחד עם הגזר, הסלרי, הבצל השום, הטימין וזרעי הכוסברה. מכסים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים על להבה קטנה מאוד כשעה או עד שהארטישוקים רכים, כחצי שעה לאחר שהתחלנו בבישול מוסיפים את החומץ. מקררים בצד. 3. את גבינת הפטה חותכים לארבע ומשטחים אותה לצורת הפורמה. לשם כך ניתן להעזר בפטיש שניצלים ו"לדפוק" את הגבינה בין שני ניירות אפיה עם מעט שמן זית. 4. ההגשה: במרכז כל צלחת מניחים את הפורמה ובתוכה גבינת הפטה. 5. בקערה מערבבים את הדג, העגבניות, החציל הקצוץ, מוסיפים מיץ לימון ושמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס ומעט טבסקו , מערבבים היטב ומתקנים תיבול. 6. מניחים כמות שווה של התערובת בכל פורמה ומשטחים. מניחים מעל כל סלט כ-3 פרוסות אטישוק ומעטרים בעלי הארטישוק לאחר שתיבלנו אותם במיץ לימון ומלח.