צילום׃ יח"צ
מוסר ים בשמן חרדל
פילה דג עסיסי מצופה בחריפות מעודנת
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 25/02/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 קילוגרם פילטים של מוסר ים
3 בוק צ'וי (ירק עלים סיני) או מנגולד
3 כפות שמן חרדל
מיץ מלימון או שניים
1 פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות דקות
3 שיני שום פרוסות דק
1 כפית זירעוני חרדל לבן כתושים גס
1 כפית זירעוני שומר כתושים גס
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מצפים את נתחי הדג בתערובת זרעי החרדל והשומר שכתשתם. מחממים את שמן החרדל במחבת רחבה שחוממה על להבה גדולה.
2 מניחים במחבת את חתיכות הדג כשהעור כלפי מטה, סוגרים אותם על צד אחד, הופכים ומוסיפים את עלי הבוק צ'וי (או המנגולד), את פרוסות הצ'ילי ואת השום. מקפיצים מעט.
3 מוסיפים מיץ לימון, בוזקים מעט מלח ים גס ומגישים מיד.