אוכל
צילום׃ יח"צ

מוסר ים בשמן חרדל

פילה דג עסיסי מצופה בחריפות מעודנת

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 25/02/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 קילוגרם פילטים של מוסר ים
3 בוק צ'וי (ירק עלים סיני) או מנגולד
3 כפות שמן חרדל
מיץ מלימון או שניים
1 פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות דקות
3 שיני שום פרוסות דק
1 כפית זירעוני חרדל לבן כתושים גס
1 כפית זירעוני שומר כתושים גס
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מצפים את נתחי הדג בתערובת זרעי החרדל והשומר שכתשתם. מחממים את שמן החרדל במחבת רחבה שחוממה על להבה גדולה.

2 מניחים במחבת את חתיכות הדג כשהעור כלפי מטה, סוגרים אותם על צד אחד, הופכים ומוסיפים את עלי הבוק צ'וי (או המנגולד), את פרוסות הצ'ילי ואת השום. מקפיצים מעט.

3 מוסיפים מיץ לימון, בוזקים מעט מלח ים גס ומגישים מיד.