אוכל

פילה אמנון בנוסח מרוקאי על מצע גרגירי חומוס

סמדי בומבה מגישה מנה פשוטה וטעימה להפליא המשלבת בין חמיצות, חריפות ומתיקות

סמדר וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 11/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 510 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 דגי פילה אמנון שהושרו שעה לפחות במי לימון

חבילת כוסברה קצוצה

ראש שום קלוף

חצי חבילת חומוס לאחר השרייה

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

גמבה חתוכה לרצועות

2 כפות רסק עגבניות

חצי לימון - חתוך לפרוסות (ללא הקליפה)

פלפל חריף אדום חתוך גס

כפית סוכר

חצי כוס שמן

2 כפות פפריקה אדומה

כפית כורכום

כף מרק עוף

1/4 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1 שמים בתחתית סיר את גרגירי החומוס, מעליהם עגבניות פרוסות. מפזרים מעט סוכר מעל.

2 מוסיפים לסיר גמבה, חתיכות פלפל חריף, שיני שום שלמות וחצי חבילת כוסברה.

3 ממלאים בסיר מים עד כיסוי הרכיבים, מפזרים את פרוסות הלימון ומתבלים בכפית כורכום, 2 כפות פפריקה (איכותית, לא אבקה), כף מרק עוף, רסק עגבניות וחצי כוס שמן.

5 שמים בסיר את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות.

6 מניחים את הדגים בסיר במשך 7 דקות.

7 מוזגים רוטב מהסיר על הדג בעזרת כף כך שהרוטב יכסה את הדג.

8 מוסיפים את הכוסברה שנשארה ומפזרים מעל הדגים. מנערים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות בלבד (להוסיף מלח במידה וצריך).

>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע

//www.mako.co.il/food-daily-recipe