פילה אמנון בנוסח מרוקאי על מצע גרגירי חומוס
סמדי בומבה מגישה מנה פשוטה וטעימה להפליא המשלבת בין חמיצות, חריפות ומתיקות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 דגי פילה אמנון שהושרו שעה לפחות במי לימון
חבילת כוסברה קצוצה
ראש שום קלוף
חצי חבילת חומוס לאחר השרייה
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
גמבה חתוכה לרצועות
2 כפות רסק עגבניות
חצי לימון - חתוך לפרוסות (ללא הקליפה)
פלפל חריף אדום חתוך גס
כפית סוכר
חצי כוס שמן
2 כפות פפריקה אדומה
כפית כורכום
כף מרק עוף
1/4 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
1 שמים בתחתית סיר את גרגירי החומוס, מעליהם עגבניות פרוסות. מפזרים מעט סוכר מעל.
2 מוסיפים לסיר גמבה, חתיכות פלפל חריף, שיני שום שלמות וחצי חבילת כוסברה.
3 ממלאים בסיר מים עד כיסוי הרכיבים, מפזרים את פרוסות הלימון ומתבלים בכפית כורכום, 2 כפות פפריקה (איכותית, לא אבקה), כף מרק עוף, רסק עגבניות וחצי כוס שמן.
5 שמים בסיר את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות.
6 מניחים את הדגים בסיר במשך 7 דקות.
7 מוזגים רוטב מהסיר על הדג בעזרת כף כך שהרוטב יכסה את הדג.
8 מוסיפים את הכוסברה שנשארה ומפזרים מעל הדגים. מנערים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות בלבד (להוסיף מלח במידה וצריך).
>> והנה המתכונים שלכם לכל הימים בשבוע