תמונת AVI׃ mako
דג לברק ועגבניות
מתכון נהדר לדג אפוי בתנור ברוטב אדום. נסו ותיהנו
עודד עובדיה | מאסטר שף
| פורסם 11/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
לדג:
1 דג לברק שלם
שמן זית
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
2 עגבניות, פרוסות לעיגולים
5 בצלי שאלוט חצויים
1 בצל לבן, חתוך לרבעים
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
1 קופסת עגבניות תמר מקולפות
1 ענף רוזמרין
2 ענפי תימין
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מורחים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
2 מניחים את פרוסות העגבנייה על הדג, לצדיו מניחים את הבצלים ולבטן הדג מכניסים את קוביות העגבנייה.
3 טוחנים במעבד מזון את עגבניות התמר עד לקבלת נוזל צמיגי. יוצקים את הנוזל על הדג ומכניסים לתנור שחומם לחום מקסימלי ל-7 דקות. כשהדג מתחיל להיות עשוי מלמעלה מוסיפים את הרוזמרין והתימין, הופכים את הדג ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות. מוציאים כשהדג מלבין.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!