אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג לברק ועגבניות

מתכון נהדר לדג אפוי בתנור ברוטב אדום. נסו ותיהנו

עודד עובדיה | מאסטר שף | פורסם 11/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לדג:

1 דג לברק שלם

שמן זית

מלח ופלפל שחור

לרוטב:

2 עגבניות, פרוסות לעיגולים

5 בצלי שאלוט חצויים

1 בצל לבן, חתוך לרבעים

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות

1 קופסת עגבניות תמר מקולפות

1 ענף רוזמרין

2 ענפי תימין

מלח ופלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מורחים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

2 מניחים את פרוסות העגבנייה על הדג, לצדיו מניחים את הבצלים ולבטן הדג מכניסים את קוביות העגבנייה.

3 טוחנים במעבד מזון את עגבניות התמר עד לקבלת נוזל צמיגי. יוצקים את הנוזל על הדג ומכניסים לתנור שחומם לחום מקסימלי ל-7 דקות. כשהדג מתחיל להיות עשוי מלמעלה מוסיפים את הרוזמרין והתימין, הופכים את הדג ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות. מוציאים כשהדג מלבין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!