אוכל

מנת המנגל של אינה

פילה מוסר ים על עדשים שחורות עם ירקות קלויים ויוגורט

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 28/10/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

180 גרם פילה מוסר
כוס עדשים שחורות מבושלות
חציל בלדי קלוי על האש
פלפל אדום קלוי, נקי מקליפתו וחתוך לקוביות קטנות
5 תרמילי במיה מיובשים היטב וקלויים על האש
5 שיני שום קלויות( בנייר כסף עם שמן זית)
5 עגבניות שרי קלויות (בנייר כסף עם שמן זית וטימין)
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות יוגורט כבשים משובח
כפית סוכר
רבע כפית צ'ילי גרוס
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים ריבת פלפלים: בסיר קטן שמים את הפלפל הקלוי, 2 עגבניות שרי קלויות, 2 שיני שום קלויות, סוכר, צ'ילי, מלח ופלפל ומבשלים כעשר דקות עד לקבלת מרקם של ריבה. 2. את העדשים מערבבים עם העגבניות והשום הנותרים, מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. 3. את פילה הדג מורחים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל, צורבים על מחבת חמה (תחילה על הצד של העור) כשתי דקות מכל צד. 4. את הבמיה מקפיצים במחבת כדקה עם שמן זית, מלח ופלפל. 5. להרכבת המנה: במרכז הצלחת שמים את היוגורט, מעליו ערמה של עדשים ועליה מניחים את הפילה דג ומקשטים בריבת פלפלים. מפזרים על הצלחת את הבמיה את קוביות החציל(ללא עור) ומזליפים על הכל שמן זית.