אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פילה סלמון ופילאף ירקות שורש

השבוע בשולחן לשבת השף אבי ביטון יוצא קצת מהמסגרת הבשרית ומביא לכם מנת דג ופילאף עם גזר, בצל ותרד שתסדר לכם קומפלט את הארוחה המשפחתית

אבי ביטון | mako אוכל | פורסם 04/11/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 78 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לפילאף:

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס

2 כוסות אורז בסמטי

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים

1/2 כוס צימוקים כהים

2 כוסות עלי תרד טריים, קצוצים גס

10 פטריות, קצוצות דק

3 שיני שום, פרוסות

כפית אורגנו יבש

לסלמון:

6 פילטים של סלמון, במשקל של 250 גרם כל אחד

4 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

3 ענפי תימין

2 שיני שום כתוש

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפילאף: מחממים סיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והגזר רכים. מוסיפים את שאר הירקות.2. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה, עד שכל האורז מבריק ומצופה בשמן.

3 יוצקים מים רותחים, מוסיפים צימוקים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

4 מכבים את האש, מוסיפים תרד, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

 5 מכינים את הדג: מערבבים את כל חומרי הסלמון (למעט הדג עצמו) בקערה קטנה, ומעסים את הדג בתערובת. מעבירים את הנתחים לרשת צלייה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות. מכבים את התנור ושומרים שם את הדג עד להגשה.

6 כשהפילאף מוכן, מגישים עליו את פילה הסלמון.