אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

גפילטע חריימה

שילוב בין המטבח היהודי המזרח אירופאי הקלאסי לבין המטבח היהודי מרוקאי האותנטי

זמי שרייבר | מסעדת סנדר | פורסם 24/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 0.6 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגפילטע:

קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
2 בצלים
גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
100 גרם קמח מצה
2 עלי דפנה

לרוטב החריימה:

ראש שום (12 שיני שום)
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ'ומה
כפית גדושה של מלח
3 כפות רסק עגבניות
כפית קרוייה
כפית כמון
3/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. הכנת הגפילטע: את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות. 2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. 3. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. 4. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזר פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי. 5. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. 6. הכנת רוטב החריימה: כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם לא רותח. מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה הפלפל צ'ומה ואת הרסק . בוחשים מהר למספר שניות לצרוב את הפפריקה. 7. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל. מוסיפים מים עד שהרוטב מגיע לסמיכות רצויה. 8. מוסיפים כפית מלח, שתי כפיות קימל טחון וכפית כמון. מבשלים עוד 7 דקות על להבה חזקה. 9. להגשה: יוצקים מהרוטב החם למרכז הצלחת ומניחים במרכז קציצת גפילטע.