אוכל

דג אמנון חריף

דגים חריפים הם מנת חובה אצל חלק עצום מהמשפחות שאנחנו מכירים - בטח בשבת, בטח ובטח בחג. ואם כבר מכינים כאלה - למה לא ללכת על מתכון שף? ואם כבר שף - עומר מילר זו בחירה מצוינת. *המנה מיועדת לאוכלי קטניות

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 05/09/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 אמנון ישראלי טרי, מחולק ל-3

לימון

חצי כוס שמן

5-10 שיני שום, חתוכות לאורך

1 עגבנייה גדולה, חתוכה לרצועות

1-2 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חריף

1 פלפל צ'ילי יבש חריף (אפשר יותר, למי שאוהב חריף שורף)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כף גדושה רסק עגבניות

קורט כמון

חצי כפית קימל טחון

מלח

פלפל שחור

שלושת רבעי כוס חומוס מושרה ומבושל

חצי לימון, להגשה

מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הדג היטב, ממליחים וסוחטים מעט מיץ לימון. משרים כרבע שעה.

מתכונים לראש השנה

עוד על דגים ישראליים טריים

2 מחממים את השמן והשום בסיר שטוח ומוסיפים עגבנייה, פלפלים, פפריקה (חריפה ומתוקה) ורסק עגבניות. מערבבים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים וכחצי כוס מים.

3 מוסיפים את החומוס, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות.

4 שוטפים את הדג ומסדרים במרכז הסיר. אם חסרים מים מוסיפים עוד כחצי כוס.

5 מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה.

דג אמנון חריף (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
דג אמנון חריף|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6 לפני ההגשה סוחטים מלמעלה חצי לימון ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.