אוכל
צילום׃ עודד קרני

דג חריף של מלכה

דג נסיכת הנילוס, חריף אש. מנה של סבתות אמיתיות

עדי רם | mako | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 גזרים פרוסים
חצי חבילת כוסברה
חבילת פילה נסיכת הנילוס ברצועות
גמבה גדולה חתוכה לרצועות
5 שיני שום פרוסות
2 פלפל חריף פרוס
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
2 כפיות סחוג
חצי כוס שמן

אופן ההכנה:

מפזרים בסיר חצי מהגזר וחצי מהכוסברה, מניחים מעל את הדג ועליו מפזרים את החצי השני, יחד עם הגמבה, השום והפלפל החריף. מתבלים במלח, הרבה פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה. מערבבים את הסחוג והשמן ושופכים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 15-25 דקות על אש קטנה.