אוכל
צילום׃ none

מז'וז'ין - סרדינים ממולאים

המנה המפורסמת של סמדי בומבה

סמדי וקנין | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 13/05/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 סרדינים

למילוי

1 צרור עלי כוסברה קצוצים (מופרדים מהגבעולים)

2 כפות שום כתוש

1 כף אריסה חריפה/ 2 כפות אריסה לא חריפה

1/2 כף פפריקה אדומה

1 כף כמון

1/2 כפית פלפל שחור/לבן

2 לימונים כבושים חתוכים לקוביות

מעט שמן

לטיגון

קמח

1 חלבון ביצה טרוף

פירורי פנקו

לצירמילה

1 כף אריסה

2 כפות חומץ

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

3 כפות מים

מלח לפי הטעם

מיץ מלימון אחד

1 כף שמן

לסלט תפוזים

2 תפוזים קלופים

 20 זיתים שחורים מקומטים

4-5  גבעולי בצל ירוק

2 כפות אריסה

1 כף מים

1 כף שמן זית

מלח לפי הצורך - הזיתים מלוחים מאוד יש לשים לב

אופן ההכנה:

אופן הכנת המז'וז'ים:1 פותחים את הסרדינים, מנקים את הבטן ומוציאים בזהירות את האידרה. 2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים למילוי טועמים ומתבלים.3. כשהעיסה מוכנה וסרדינים פתוחים ונקיים, מזווגים את הסרדינים לזוגות, לפי גודלם. מורחים מעט מהמילוי על חלקו הפנימי של הסרדין, מעליו מדביקים עוד סרדין ומהדקים היטב.4. מחממים מחבת עם שמן. טובלים את הסרדינים בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפרורי הפנקו. מטגנים עד לקבלת גוון שזוף. בעזרת כף סינון מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג.7. להכנת הצירמילה מערבבים בקערה את האריסה, חומץ, כמון, פפריקה, מים, מלח, שמן ומיץ לימון לתערובת אחידה ונוזלית.אופן הכנת הסלט:1. מקלפים את התפוזים וחותכים לקוביות. 2. מוציאים את החרצנים מהזיתים.3. חותכים את הבצל הירוק לחתיכות באורך של ס"מ ולערבב הכול בקערה.4. בצלוחית נפרדת מערבבים 2 כפות של אריסה עם 1 כף מים 1 כף שמן זית, לשפוך על התפוזים, הזיתים והבצל ולערבב טוב.מניחים את הסרדינים בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הצירמילה ובצד את הסלט