אוכל
צילום׃ vanillaechoes, ShutterStock

סלמון בתנור בצ'ילי מתוק וסויה

לא יעזור בית דין - השילוב בין סויה לרוטב צ'ילי מתוק הוא חתיכת ג'וקר, על המון מאכלים וגם על דג סלמון. לא מאמינים? פנו לעצמכם חצי שעה ונסו את המתכון הזריז והכביר הזה. 5 מרכיבים, מנה פצצה

גיל גוטקין | mako אוכל | פורסם 09/10/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 345 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 נתחים של פילה סלמון

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר

5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3 כפות רוטב סויה

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מקלפים את שורש הג'ינג'ר ומגררים בפומפייה.

3 מערבבים את הג'ינג'ר המגורד, רוטב הצ'ילי, רוטב הסויה ומיץ הלימון בקערה שיכולה להכיל גם את נתחי הדג.

>> עוד מתכונים ב-5 מרכיבים

4 מעבירים מעט מהרוטב לקערה קטנה.

5 טובלים את נתחי הסלמון בקערה הגדולה עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים, ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהעור פונה למטה.

6 צולים את הדגים כ-10-15 דקות (תלוי בעובי הנתחים) ומוציאים מהתנור.

7 מזלפים מהרוטב ששמרנו בצד ומגישים.