אוכל
צילום׃ תומר פרת

מטיאס עם הרבה בצל

פיסה יפה של דג כבוש, מונחת על חלה ומקושטת בטבעות בצל ופלפל אנגלי

רוני מנדלמן | mako | פורסם 13/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 דגי מטיאס (מחולקים ונקיים מאדרה)

למשרה

כוס חומץ
חצי כוס מים
שלוש כפות סוכר
6 עלי דפנה
כ-10 גרגירי פלפל אנגלי

לכבישה

2 בצלים גדולים פרוסים דק

להגשה

כף מיונז

כלים

שתי צנצנות לאחסון הדג והמשרה
סיר קטן להרתחת המשרה
כף
סכין לחיתוך הבצל
סכין לחיתוך הדג
קרש חיתוך

אופן ההכנה:

1 הכנה מוקדמת: את הדגים הנקיים מאדרות, עצמות ושאר איברים, מכניסים לצנצנת מלאה מים ומשרים ל-12 שעות. מומלץ להחליף מים פעמיים במהלך ההשריה, ולשמור את נוזל ההשריה שהחלפנו בצנצנת נפרדת, לשימוש בתהליך הכבישה.

2 לאחר ההשריה של הדגים וסינון הנוזלים, חותכים את פרוסות הדג לחתיכות מלבניות נדיבות.

3 מרתיחים בסיר קטן את מרכיבי המשרה (חומץ, מים, סוכר, עלי דפנה, פלפל אנגלי) ומצננים.

4 בצנצנת בונים מגדל בשכבות: מניחים שכבה של דג, עליה פרוסות בצל, ושוב דג וחוזר חלילה. מוזגים לצנצנת את המשרה שהצטנן ומשאירים במקרר למנוחה של יום או יומיים.

5 לפני ההגשה מערבבים את נוזל ההשריה ששמרנו בצד עם כף מיונז, מוזגים ומערבבים הכל.