אוכל
צילום׃ none

דג בתנור לראש השנה

אחד מסימני סעודת ערב ראש השנה. מברכים עליו "...שנהיה לראש ולא לזנב".

Tova66 | מתכוני גולשים | פורסם 30/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 דגים שלמים עם הראש מנוקים היטב מקשקשים ושטופים (דניס/פורל/מושט)

בצל גדול חתוך לטבעות

2 עגבניות פרוסה לפרוסות

חופן שיני שום טריות חתוכות לפרוסות

שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

מניחים נייר אפייה בתבנית, עליו מפזרים את טבעות הבצל וחצי מפרוסות העגבניות. מניחים עליהם את הדגים. בוזקים מעל את התבלינים באופן שווה. מסדרים לאורך הדגים את פרוסות העגבניות הנותרות (בערך 3 פרוסות על כל דג). מפזרים את השום. יוצקים שמן זית מעל. מכסים בנייר אפייה וסוגרים את התבנית מעל בנייר כסף. מהדקים היטב בצדדים.

מכניסים לתנור בחום גבוה (240) לרבע שעה.

מסירים את הכיסוי ונותנים צלייה נוספת של בערך 10 דקות (משגיחים שהדג לא יתייבש).

ולקינוח - מתכון לעוגת דבש בחושה קלאסית לראש השנה