אוכל
צילום׃ מוטי פישבין, יחסי ציבור

פילה דג עם חרדל ודבש

מתכון פשוט לפילה דג עסיסי וטעים בתיבול מעודן של שמנת, חרדל, דבש ולימון

אלינוער רבין | מועצת הדבש | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 פילטים של דג, עדיף הליבוט, כל אחד במשקל 200 גרם
4 כפות חרדל
2 כפות חרדל גרגרים
1/4 כוס (100 גרם) דבש
4 כפות מיץ לימון
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
1 גביע דנונה
מלח ופלפל שחור גרוס גס
ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 מערבבים את שני מיני החרדל עם הדבש והלימון ומורחים על הפילטים של הדג משני הצדדים. מניחים בתבנית חסינת אש ומשהים כרבע שעה.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מערבבים בקערה את השמנת המתוקה והדנונה עם מלח ופלפל ויוצקים על הדגים. מפזרים מעל ענפי תימין.

4 אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש.