צילום׃ מוטי פישבין, יחסי ציבור
פילה דג עם חרדל ודבש
מתכון פשוט לפילה דג עסיסי וטעים בתיבול מעודן של שמנת, חרדל, דבש ולימון
אלינוער רבין | מועצת הדבש
| פורסם 13/05/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
8 פילטים של דג, עדיף הליבוט, כל אחד במשקל 200 גרם
4 כפות חרדל
2 כפות חרדל גרגרים
1/4 כוס (100 גרם) דבש
4 כפות מיץ לימון
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
1 גביע דנונה
מלח ופלפל שחור גרוס גס
ענפי תימין
אופן ההכנה:
1 מערבבים את שני מיני החרדל עם הדבש והלימון ומורחים על הפילטים של הדג משני הצדדים. מניחים בתבנית חסינת אש ומשהים כרבע שעה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מערבבים בקערה את השמנת המתוקה והדנונה עם מלח ופלפל ויוצקים על הדגים. מפזרים מעל ענפי תימין.
4 אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש.