אוכל
צילום׃ יח"צ

אגז בנדיקט עם שרימפס

חסילונים על בצק ברוטב הולנדז וביצים עלומות

רונן סקינזס | מסעדת מאנטה ריי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.8 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

פעם בשנה, ביום הארוך ביותר בשנה, אנחנו חוגגים לילה לבן עם העיר הלבנה תל אביב, עד הבוקר, ומגישים ארוחות בוקר מהלילה ועד לצהריים. המנה הזאת מיוחדת ללילה זה בלבד, מנה מלכותית באקסקלוסיב, מתוך כבוד לחגיגיות היא תופיע רק ביום אחד בשנה, על פי כוכבי השמים. אבל בבית הכול פתוח כי הבוקר קורא להתחלה חדשה.

מרכיבים (4 מנות):

הבצק

4 עיגולים של בצק עלים מרודד בקוטר של כ-15 ס"מ כל אחד

 

לרוטב הולנדייז

1 בצל שאלוט קצוץ
½ כוס חומץ בן יין לבן
5 כפות יין לבן
1 כפית סוכר
2 גרגירי פלפל אנגלי
1 עלה דפנה
2 חלמונים
1 כוס חמאה מזוקקת או 250 גרם חמאה מומסת
מלח ופלפל לבן

לשרימפס


כ-20 שרימפס בינוניים, טריים או קפואים, קלופים
30 גרם חמאה
כ-24 עגבניות שרי חצויות
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
½ ק"ג עלי רוקט
מיץ מלימון אחד

לביצים

2 ליטרים מים
1 כפית מלח גס
1 כף חומץ
8 ביצים טריות מאוד

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית, ומניחים עליהם תבנית נוספת, כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפייה. 3. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מסירים את התבנית העליונה ואופים עוד כ-2 דקות, עד שהעיגולים מזהיבים (אפשר לאפות את עיגולי הבצק מראש, ולחמם כדקה בתנור בחום של 150 מעלות לפני ההגשה).

מכינים את הרוטב: 1 שמים את השאלוט, החומץ, היין, הסוכר, גרגירי הפלפל ועלה הדפנה בסיר קטן. 2. מביאים לרתיחה ומצמצמים, עד שנותרת בסיר כרבע כוס נוזל. 3. מסננים ומעבירים לקערה. 4. מניחים את הקערה על סיר מים מבעבעים, כך שתחתית הקערה אינה נוגעת במים. מוסיפים את החלמונים וטורפים במטרפה, עד שהם מתחילים להסמיך. 5. מוסיפים את החמאה בהדרגה ותוך כדי טריפה. מתבלים במלח ובפלפל, מסירים את הקערה מעל הסיר ומכסים אותה.

מכינים את השרימפס: 1 ממיסים את החמאה במחבת גדולה. 2. מוסיפים את השרימפס ומטגנים כדקה, עד שהם מתחילים לשנות את צבעם. הופכים את השרימפס ומטגנים דקה נוספת. 3. מוסיפים את עגבניות השרי ואת השום, מתבלים ומטגנים כדקה נוספת. 4. מוסיפים את עלי הרוקט, מקפיצים כמה שניות, מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהאש.

מכינים את הביצים: 1 מרתיחים את המים עם המלח והחומץ בסיר רחב. 2. מנמיכים את הלהבה כך שהמים לא יבעבעו. 3. שוברים ביצה לקערית והופכים אותה לתוך הסיר במהירות וקרוב למים. 4. מוסיפים למים באותה צורה עוד 3 ביצים, ולא יותר. 5. מבשלים כשתי דקות, עד שהחלמונים מתכסים בקרום לבן אך נשארים נוזליים. 6. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבת בד. מבשלים באותה צורה את 4 הביצים הנותרות.

הרכבת המנה:  מניחים את עיגולי הבצק בצלחות הגשה ומעליהם את השרימפס עם העגבניות ועלי הרוקט. מוסיפים שתי ביצים לכל צלחת, יוצקים על הכול כף גדושה של רוטב הולנדז ומגישים