אוכל
צילום׃ איתמר צוקרמן, בישול ביתי דל כולסטרול

קבב לוקוס על מצע קולסלו

מתכון דגים ים תיכוני

יוחנן למביאסי | בית הספר לאומנות הבישול הכשר | פורסם 15/06/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

250 גרם פילה לוקוס
4 כפות שמן זית
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

לסלט

2 גזרים
1/4 ראש כרוב
1/2 כרשה
4 כפיות חומץ בלסמי
1כפית סוכר
2 כפות שמן שומשום

לקישוט

בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 קוצצים בסכין את נתח הפילה לקוביות קטנות. מניחים בקערת ערבוב.2. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את המלח, הפלפל ושמן הזית.3. מערבבים היטב את כל החומרים ויוצרים 5-4 קבבים.4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את הקבבים במשך דקה מצד אחד, הופכים ומטגנים דקה-שתיים מצד שני, ומוציאים.5. הסלט: מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות דקות. חותכים לרצועות דקות גם את הכרוב, ומניחים בקערת ערבוב.6. חותכים את הכרשה לאורך לרצועות דקות, ומוסיפים לקערה עם הגזר והכרוב.7. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל. מערבבים, מוסיפים את החומץ והסוכר ושוב מערבבים. מגישים את הקבבים מעל הסלט, ומקשטים בבצל ירוק.