אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

דג ביתי בתיבול שום ופטרוזיליה

מנה ביתית של חתיכות דג אפויות עם המון עשבי תיבול וניחוחות של שום ולימון

מוריה קעטבי | מאסטר שף | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

דג
פטרוזילה
כוסברה
10 שיני שום
מלח
פלפל גרוס
שמן זית
גרידת לימון
מיץ לימון

לרוטב

שיני שום
מיץ לימון
פטרוזיליה
שמן זית
כוסברה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחלקים את הדג לכמה חלקים.

3 קוצצים את עשבי התיבול והשום ומערבבים יחד עם שמן הזית, גרידת הלימון, מיץ הלימון, מלח ופלפל. 

4 מורחים את התערובת על הדגים ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.

5 שמים בבלנדר ידני את כל מרכיבי הרוטב, טוחנים ושמים בתחתית הצלחת.

6 מוציאים את הדג מהתנור ומניחים על הרוטב.