אוכל
צילום׃ none

דג מרודג מרוקאי (לא חריף)

דג מרוקאי (לא חריף)

ilana_ohayon | מתכוני גולשים | פורסם 01/03/14 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לדג:

1 ק״ג דג מכל סוג

2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות

חבילת כוסברה

15 שיני שום שלמות (לא מרגישים בטעם כשהן שלמות)

 

לרוטב:

כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה

כף מחוקה מלח

2 כוסות מים (מי שרוצה דג חריף אפשר להחליף חלק מהגמבה בפלפלים יבשים חריפים ואת הפפריקה בפפריקה חריפה)

אופן ההכנה:

לוקחים קערה שמים מים ומלח עם קצת לימון לוקחים את הדג שוטפים במים קרים ומכניסים לקערה משרים במשך חצי שעה כדי להוציא את כל הלכלוך מהדג

לוקחים כוס שמים בפנים את השמן הפפריקה והמלח ומערבבים ונותנים לזה לנוח

לבנתיים מתחילים להכין את הכוסברה,השום והגמבה

שוטפים את הכוסברה טוב טוב מקלפים את השום וחותכים את הגמבה לרצועות

לוקחים סיר ומתחילים לסדר את הכוסברה בכל תחתית הסיר מפזרים מעל את הגמבה ואת השום

לוקחים את הדג ושוטפים במים קרים ומתחילים לסדר בסיר ושופכים מעל את השמן שעירבבנו עם הפפריקה והמלח מוסיפים 2 כוסות מים ושמים על האש מבשלים במשך 45 דק׳

מידי פעם לוקחים קצת מהרוטב ושמים מעל הדג ובודקים אם חסר מים במידת הצורך להוסיף מים

לוקחים סכין ובודקים שהשום והגמבה רכים

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

בתאבון:)