אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות סלמון ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות פילה סלומון וקינואה, מנה מתקתקה, מזינה ונפלאה לילדים

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 25/04/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות בינוניות

1/3 כוס קינואה

1 ביצה

1 בצל יבש, חתוך גס

100 גרם בטטה/דלורית/גזר, חתוך גס

חופן כוסברה (או פטרוזיליה)

1 כפית כורכום

מלח ופלפל

לרוטב:

2 כפות סילאן (מתמרים בלבד, ללא סוכר)

2 כפיות כורכום

מלח ופלפל

1 חבילה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הקינואה: שמים את הקינואה בסיר קטן, מוסיפים 2/3 כוס מים ומבשלים במשך 20 דקות. מצננים מעט.

2 שמים במעבד מזון את הסלמון, הקינואה והביצה ומעבדים היטב. מעבירים לקערה בינונית.

3 קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, הבטטה והכוסברה ומוסיפים לקערה עם הדג. מתבלים ומערבבים.

4 בסיר רחב מערבבים 5 כוסות מים רותחים עם הסילאן והתבלינים ומביאים לרתיחה. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בעדינות במים הרותחים. לאחר שכל הקציצות בפנים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

5 מגישים על מצע של אורז מלא, קינואה או פירה שורשים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!