אוכל
תמונת AVI׃ mako

טארט שוקולד

במאפה הבא מומלץ מאוד להקפיד על הזמנים והכמויות כי רק כך תפענחו את סודו של הטארט הקסום הזה

אפרת גבריאלי | מאסטר שף | פורסם 08/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

210 גרם קמח

140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

45 גרם אבקת סוכר

35 מ"ל שמנת מתוקה

למילוי

300 גרם שוקולד 70% קקאו

200 גרם חמאה

שתי ביצים אורגניות

שני חלמונים

50 גרם סוכר

 

להגשה

גלידת וניל או קצפת

אופן ההכנה:

הבצק:

1 מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה ואבקת סוכר. מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.

2 מעבירים למשטח מקומח ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתאחד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3 מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ ומעבירים לתבנית שתחתיתה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בעדינות, מחוררים את הבצק עם סכין או מזלג ומחזירים למקפיא ל-20 דקות.

4 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות "אפיה עיוורת" למשך 10 דקות ואח"כ אפיה רגילה לעוד 10 דקות. מצננים. מנמיכים את הטמפרטורה ל165 מעלות.

המילוי:

1 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בבן מארי.

2 מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר לקצף יציב ותפוח.

3 מקפלים פנימה בעדינות את תערובת השוקולד.

4 מעבירים את התערובת לבצק, אופים 10 דקות (המילוי יהיה מעט רוטט) ומצננים.

5 מגישים עם קצפת או גלידת וניל.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

אנרגיה1417 קלוריות
חלבונים15 גרם
פחמימות113 גרם
שומנים100 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה