טארט שוקולד
במאפה הבא מומלץ מאוד להקפיד על הזמנים והכמויות כי רק כך תפענחו את סודו של הטארט הקסום הזה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק
210 גרם קמח
140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 גרם אבקת סוכר
35 מ"ל שמנת מתוקה
למילוי
300 גרם שוקולד 70% קקאו
200 גרם חמאה
שתי ביצים אורגניות
שני חלמונים
50 גרם סוכר
להגשה
גלידת וניל או קצפת
אופן ההכנה:
הבצק:
1 מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה ואבקת סוכר. מעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.
2 מעבירים למשטח מקומח ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתאחד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ ומעבירים לתבנית שתחתיתה מרופדת בניר אפיה. מהדקים בעדינות, מחוררים את הבצק עם סכין או מזלג ומחזירים למקפיא ל-20 דקות.
4 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות "אפיה עיוורת" למשך 10 דקות ואח"כ אפיה רגילה לעוד 10 דקות. מצננים. מנמיכים את הטמפרטורה ל165 מעלות.
המילוי:
1 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בבן מארי.
2 מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר לקצף יציב ותפוח.
3 מקפלים פנימה בעדינות את תערובת השוקולד.
4 מעבירים את התערובת לבצק, אופים 10 דקות (המילוי יהיה מעט רוטט) ומצננים.
5 מגישים עם קצפת או גלידת וניל.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה | 1417 קלוריות |
חלבונים | 15 גרם |
פחמימות | 113 גרם |
שומנים | 100 גרם |