אוכל
צילום׃ none

תפוחי עץ במעטפת

קינוח קליל לסעודת ראש השנה

Tova66 | מתכוני גולשים | פורסם 29/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תפוחי עץ דלישז (לפי מספר הסועדים)

מיץ טרי מלימון סחוט

מקלות קינמון (לפי מספר הסועדים)

סוכר דמררה/חום

יין אדום מתוק (של קידוש)

בצק פילאס מרודד דק (פרווה)

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

מכינים קערה עם מים ומוסיפים אליה את הלימון הסחוט, קולפים את התפוחים ומרוקנים את הליבה כך שיהיה חור לאורך התפוח. מניחים את התפוחים הקלופים בקערה עם המים (כדי שלא ישחירו). פורסים את הבצק ומחלקים אותו לריבועים שווים. במרכז כל ריבועי מניחים תפוח עץ, במרכזו מעמידים מקל קינמון, שופכים בזהירות כפית סוכר חום לתוך החור, וכפית יין. מרימים את שולי הבצק, עוטפים את התפוח וסוגרים עם שולי הבצק בצורה סיבובית סביב מקל הקינמון. מורחים בביצה ומכניסים לאפייה בתנור.