אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

כנאפה ביתית מהירה

אוקיי, זאת לא ה-כנאפה שאתם קונים בגליל או בירושלים, כזאת עם מתכון סודי שעובר דורי דורות, אבל אם אתם רוצים להכי כנאפה בבית - זה בדיוק המתכון שאתם מחפשים. פשוט, קליל, מהיר והכי חשוב: יוצא טעים אש

דן סרור | mako אוכל | פורסם 23/11/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למחבת בקוטר 22 ס"מ:

200 גרם אטריות קדאיף מופרדות וקצוצות

40-50 גרם חמאה מומסת

שלושת רבעי כוס מי סוכר

חצי קופסה גבינת ריקוטה

מעט מוצרלה באפלו (לא חובה)

למי הסוכר:

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

חצי כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים מי סוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב, ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים מיץ לימון ושומרים בצד (אפשר גם פשוט לחמם את המים והסוכר במיקרו עד שהסוכר נמס).

2 מערבבים את האטריות עם החמאה וקצת פחות מרבע כוס מי סוכר. משטחים קצת יותר מחצי מהכמות ומהדקים על המחבת. 

שלב ראשון: מערבבים קדאיף וחמאה (צילום: דן סרור, mako אוכל)
שלב ראשון: מערבבים קדאיף וחמאה|צילום: דן סרור, mako אוכל
משטחים את האטריות על המחבת (צילום: דן סרור, mako אוכל)
משטחים את האטריות על המחבת|צילום: דן סרור, mako אוכל

 3 מורחים את הריקוטה בעזרת מרית, ואם רוצים מפזרים קצת מוצרלה באפלו (לא חובה).

4 מכסים את הגבינה בעוד שכבה של אטריות. 

מורחים מעל את הריקוטה (צילום: דן סרור, mako אוכל)
מורחים מעל את הריקוטה|צילום: דן סרור, mako אוכל
עוד שכבה של אטריות (צילום: דן סרור, mako אוכל)
עוד שכבה של אטריות|צילום: דן סרור, mako אוכל

5 מחממים על אש בינונית מבוקרת עד להזהבה, ואז הופכים בעזרת צלחת לצד שני ומחממים שוב עד להזהבה יפה. בזמן שהצד השני על האש מורחים מי סוכר (שליש-חצי כוס) בעזרת מברשת.

7 הופכים על צלחת, ובתיאבון.

** ניתן לקשט בגלידה או בשברי פיסטוק, לא חייבים בכלל.