שוקונגו – עוגת שוקולד חמה בפויקה או קדירה
מעדן מתוק וחם של השף אריאל כהן
אריאל כהן | mako
| פורסם 26/02/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
9 ביצים
600 גרם שוקולד מריר 70% קקאו לפחות
300 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 ממיסים את השוקולד והחמאה מעל בן מארי עד שהעיסה אחידה וחלקה. 2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת יציבה. 3. לאחר שהביצים יציבות והשוקולד כבר מעט התקרר, מקפלים את השוקולד בעדינות ובהדרגתיות לתוך הביצים. 4. למשתמשים בפויקה: מעבירים את התערובת לפויקה קטן (רבע) לא מכוסה, אותו מכניסים לפויקה מספר שלוש. את הפויקה הגדולה יותר מכסים. למשתמשים בקדירה: מעבירים את התערובת לסיר קטן לא מכוסה ואותו מניחים בסיר קדירה כבד ומכוסה. 5. אופים את העוגה מעל המדורה או מעל הכיריים במטבח, במשך 12 דקות. ניתן להשאיר את התערובת במקרר ולאפות רק לפני האכילה.