אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

ריבועי בצק פריך שקדים, ריבה ומרנג קוקוס לימון

קלאסיקה של סבתות: בצק פריך בכלום עבודה (רק ערבוב קל בידיים), ריבה ומרנג שנמס בפה. ממש כאילו סבתא בלה קפצה לביקור

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 18/06/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 1533 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מרובעת או מלבנית 20*30:

2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן

רבע כוס (25 גרם) אבקת שקדים או שקדים טחונים

2 וחצי כפיות אבקת אפייה

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

4 חלמונים

1 כפית תמצית וניל

200 גרם חמאה מומסת

כוס ריבה (שזיפים, משמש או כל ריבה שאוהבים)

לקצף:

4 חלבונים

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

מעט מלח

2 כוסות (200 גרם) קוקוס

קליפה מגוררת מלימון שלם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה וסוכר.

>> לבלוג של קרן אגם

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
חיתוכיות - ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג |צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים חלמונים, תמצית וניל וחמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (אפשר להתחיל עם כף ולבסוף לגבש עם הידיים).

4 משטחים את הבצק בתבנית באופן אחיד בעזרת הידיים.

5 אופים 10 דקות, עד להזהבה קלה.

6 בינתיים מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר ומלח לקצף מבריק ויציב. מוסיפים פנימה קוקוס וקליפת לימון ומערבבים.

7 כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה ריבה באופן אחיד.

8 מעבירים את תערובת החלבונים אל מעל הריבה ומיישירים באופן אחיד .

9 אופים 25-30 דקות, עד שהמרנג שחום. מצננים לחלוטין.

10 חותכים לריבועים ומגישים.

**אפשר להמיר את השקדים הטחונים בקמח לבן באותה כמות.