אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קציצות ריזוטו מתוקות

הפריטאלה, קציצות ריזוטו מתקתקות עם טוויסט במילוי ערמונים מסוכרים וגבינת מסקרפונה הוא קינוח מוצלח באווירה איטלקית. היכונו לחגיגה בפה

בני להט | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם אורז לריזוטו

1/2 ליטר חלב

כוס מים

3 חלמונים

יין לבן

3 חלבונים

1/4 כוס סוכר לבן

תפוז שטוף היטב

ערמונים מסוכרים

שמן לטיגון

2 כפות שמנת מתוקה

4 כפות מסקרפונה

אופן ההכנה:

1. בסיר מבשלים את האורז עם החלב בבישול איטי. ברגע שהאורז מפסיק לספוח נוזלים, מוסיפים מים. ברגע שהכל הופך לעיסה, מוסיפים את חלמונים ומערבבים. מוסיפים מעט יין לבן לפי הטעם.

2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר ושמים בתור סיר האורז.

3. כאשר האורז סמיך ואחיד, מגרדים את קליפת התפוז פנימה ומערבבים. מכדררים, מכניסים ערמונים מסוכרים ומטגנים עד הזהבה.

4. מערבבים את השמנת המתוקה עם המסקרפונה ומגישים כתוספת ליד הכדורים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים