אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת וניל בחושה בציפוי שקדים וסוכר חום

המראה - כשל עוגיות פלורנטין מושקעות. העבודה - כלום בפיתה. התוצאה: אנחנו חייבים פרוסה מזה, ואנחנו חייבים פרוסה מזה עכשיו (בסדר, מוכנים לחכות שהסוכה תהיה מוכנה אם חייבים)

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 01/10/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 255 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

150 גרם חמאה רכה

200 גרם (כוס) סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

כמה טיפות תמצית שקדים (לא חובה)

3 ביצים L

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

כפית ושלושת רבעי אבקת אפייה

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 5%

60 מ"ל (רבע כוס) חלב

לציפוי שקדים בסוכר חום:

100 גרם חמאה

45 מ"ל (3 כפות) חלב

100 גרם (חצי כוס דחוסה פחות כף) סוכר חום

רבע כפית מלח

150 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 לעוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר חמאה רכה עם סוכר, מלח, תמצית וניל ותמצית שקדים כמה דקות, לקרם בהיר ורך. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים קצרות לאחר כל תוספת עד להטמעה.

2 מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בכמה פעמים לסירוגין עם הגבינה והחלב. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

3 יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. בזמן שהעוגה נאפית עוברים להכנת הציפוי.

4 לציפוי שקדים בסוכר חום: מבשלים בסיר קטן חמאה, חלב, סוכר חום ומלח עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בעבוע עוד 2-3 דקות, עד שהתערובת מעט מסמיכה, וכשטובלים בה כף הכף יוצאת מצופה. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.

5 קולים את השקדים על מחבת טפלון גדולה ללא שמן כמה דקות תוך ערבוב, עד לקבלת גוון זהוב. מצננים (מי שמתעצל יכול גם לוותר על הקלייה, אבל זה מאוד משדרג טעמים).

6 כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומגבירים את החום ל-200 מעלות. מערבבים את השקדים עם תערובת הסוכר החום ומשטחים על העוגה בשכבה אחידה.

7 מחזירים את העוגה לתנור ל-15 דקות נוספות, עד שהציפוי מבעבע מאוד. מוציאים, מצננים היטב וזוללים.

*לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה הרכה בעוגה ב-120 גרם שמן קוקוס רך (לא נוזלי), את החמאה שבציפוי ב-80 גרם שמן קוקוס ואת הגבינה והחלב בכמות שווה של קרם קוקוס.

לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות

לאתר סוגת>>