אוכל
צילום׃ דליה מאיר, mako אוכל

עוגת פאדג' שוקולד פקאן

עוגה מפוצצת בשוקולד עם אגוזי פקאן וציפוי טעים. כבר אמרנו שהיא מצריכה רק 30 דקות עבודה?

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 03/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 22 ס"מ, מרופדת (תחתית ושוליים) בנייר אפייה משומן

110 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן, קלויים

170 גרם שוקולד מריר (60 אחוז מוצקי קקאו), שבור לקוביות

170 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 כפות קמח

לציפוי:

1/2 כוס שמנת מתוקה

15 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 טוחנים את אגוזי הפקאן.

3 ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, מערבבים עד לאחידות ומניחים בצד.

4 מקציפים יחד ביצים וסוכר עד שהם משלשים את נפחם.

5 מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים קלות.

6 מקפלים פנימה את הפקאנים והקמח, יוצקים לתבנית ואופים 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. היזהרו מאפיית יתר.

7 מצננים את העוגה ומכינים את הציפוי: ממיסים את כל החומרים במיקרו בפולסים של 20 שניות, מערבבים ומניחים להתקררות מוחלטת. שופכים מעל העוגה ומגישים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!