בורקיטס גבינות מתוקים
מתכון מדהים שנולד בזכות עוקבת שביקשה עזרה בשחזור מתכון: המרתי בצק פריך של בורקיטס מלוח והוא יצא מושלם, כמו בצק עלים. המילוי הוא של ריקוטה מתקתקה עם קצת גרידת לימון וקשה להסביר כמה הדבר הזה טעים ומיוחד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בשבוע שעבר קיבלתי הודעה מעוקבת שלי שביקרה בקונדיטוריה ותיקה בעיר שלה ואכלה שם מעין בורקיטס מתוק במילוי גבינות מתוקות, וכששאלה ממה הבצק עשוי ענו לה שזה מבצק שמנת. היא ביקשה שאעזור לה לשחזר את המתכון כדי שתוכל להכין בבית.
לי יש מתכון מאוד ותיק באתר: בורקיטס מלוח מבצק שמנת שיוצא הכי פריך שיש,עם בצק מלוח. אחרי אפייה הבצק ממש דומה לבצק עלים. שיניתי את המתכון מעט ובמקום בצק מלוח הכנתי בצק מתוק, ובפנים מילוי ריקוטה מתוק. יצאו בורקיטס חלום שאי אפשר היה להפסיק לאכול אותם!
מרכיבים :
לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
3 כפות אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
מעט מלח
למלית גבינה מתוקה:
מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה
6 כפות (60 גרם) אבקת סוכר
כפית מחית/תמצית וניל
כף גרידת לימון
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
2 מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי ומעבירים לשק זילוף - לא חייבים צנתר, אפשר פשוט לגזור את השק למטה. אם אין שק זילוף משתמשים בכפית למילוי .
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 כשהבצק מוכן מחלקים אותו ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב ובעזרת קורצן או כוס קורצים מהבצק עיגולים. מזלפים באמצע של כל עיגול בצק תלולית מקרם מריקוטה (לא גדולה, ממילא מקפלים אותם ואנחנו לא רוצים שהם ייפתחו), סוגרים את העיגול לצורת בורקיטס ומהדקים היטב עם הידיים.
5 מניחים את הבורקיטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים 20-25 דקות עד להזהבה.
6 כשהבורקיטס שחומים למראה מוציאים אותם מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. אפשר לאכול אותם חמים או אחרי צינון.
* מאחסנים אותן בקופסא אטומה ליומיים שלושה גג.
בתיאבון!