סופלה שוקולד-בננה
מתכון לסופלה פשוט וקל שתמיד מצליח, חובה לאכול ישר מהתנור
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
50 גרם חמאה מומסת
6 כפות סוכר
150 גרם שוקולד מריר
2 בננות בינוניות בשלות
1/3 כוס (50 גרם) קמח
5 קרמבואים
אופן ההכנה:
1 מורחים 6 כלי סופלה קטנים בחמאה מומסת ומעבירים אותם למקרר ל-5 דקות. מורחים את הכלים בשכבה נוספת של חמאה, שמים בכל כלי כף סוכר ומסובבים כך שהסוכר יצפה את כולו. מנערים החוצה סוכר עודף.
2 ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים את התערובת בין הפולסים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. אפשר להמיס בסיר כפול על אדים.
3 מועכים היטב את הבננות ומערבבים אותן בקמח ובשוקולד המומס.
4 מפרידים את העוגיות מהקרמבו ומניחים אותם בקערה, ללא העוגיות. מוסיפים את תערובת הבננות, מקפלים ומערבבים בעדינות עד קבלת תערובת במראה שַיש (התערובת לא צריכה להיות אחידה לחלוטין).
5 מחלקים את התערובת בין הכלים עד סנטימטר פחות מגובהם. אופים את הסופלה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-15 דקות עד שהוא עולה ונראה יציב למדי אך עדיין רך.
6 מפזרים על הסופלה שוקולד מגורר ו/או אבקת סוכר ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!