אוכל
צילום׃ אסתי רותם, דרך האוכל

סופלה שוקולד-בננה

מתכון לסופלה פשוט וקל שתמיד מצליח, חובה לאכול ישר מהתנור

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 23/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

50 גרם חמאה מומסת

6 כפות סוכר

150 גרם שוקולד מריר

2 בננות בינוניות בשלות

1/3 כוס (50 גרם) קמח

5 קרמבואים

אופן ההכנה:

1 מורחים 6 כלי סופלה קטנים בחמאה מומסת ומעבירים אותם למקרר ל-5 דקות. מורחים את הכלים בשכבה נוספת של חמאה, שמים בכל כלי כף סוכר ומסובבים כך שהסוכר יצפה את כולו. מנערים החוצה סוכר עודף.

2 ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים את התערובת בין הפולסים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. אפשר להמיס בסיר כפול על אדים.

3 מועכים היטב את הבננות ומערבבים אותן בקמח ובשוקולד המומס.

4 מפרידים את העוגיות מהקרמבו ומניחים אותם בקערה, ללא העוגיות. מוסיפים את תערובת הבננות, מקפלים ומערבבים בעדינות עד קבלת תערובת במראה שַיש (התערובת לא צריכה להיות אחידה לחלוטין).

5 מחלקים את התערובת בין הכלים עד סנטימטר פחות מגובהם. אופים את הסופלה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-15 דקות עד שהוא עולה ונראה יציב למדי אך עדיין רך.

6 מפזרים על הסופלה שוקולד מגורר ו/או אבקת סוכר ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!