צילום׃ istockphoto
סופלה שוקולד מפנק
הקינוח הקלאסי המקסים, ברבע שעה עבודה
| קונדיטורית נוגטין
| פורסם 02/12/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
6 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גרם חמאה
180גרם סוכר (שני שליש כוס)
130 גרם קמח (כמעט כוס)
300 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2. מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר עד שילוש הנפח, ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי הקצפה. 3. ממיסים את השוקולד והחמאה על סיר אדים כפול (בן מארי) ומוסיפים לקערה עם קצף הביצים. את ההמסה אפשר לעשות גם במיקרו, אבל בזהירות רבה - מפעילים ל-20 שניות, מערבבים, וחוזר חלילה. 4. מוזגים עד 3/4 גובה לתבניות אישיות, ואופים כשבע דקות. מגישים את סופלה השוקולד חם.
* ניתן להוסיף לבלילה שוקולד לבן לפני האפייה.