אוכל
תמונת AVI׃ none

טירמיסו

תחתית של בישקוטים ספוגים בקפה ומעליה שכבות מענגות של קרם קפה וקציפת שמנת-מסקרפונה

חיים כהן | מבשלים ביחד | פורסם 09/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

ג'לטין באבקה
100 גרם סוכר
5 ביצים מדיום
500 גרם מסקרפונה
500 גרם שמנת מתוקה 38%
אספרסו
קקאו
בישקוטי

כלים

מיקסר
מכונת אספרסו
קלחת
קערות ערבוב
משקל דיגיטלי
פלטה
תבנית לג'לטין
לקקן
כוסות הגשה
כפות
מסננת קטנה

אופן ההכנה:

1 מפזרים שקית ג'לטין על ½ כוס מים קרים ומחכים כ25- דקות.

2 מכינים 300 גרם קפה אספרסו חם או קפה נס מרוכז.

3 ממיסים 40 גרם מהג'ל המוכן ומערבבים עם הקפה. מקררים עד לקרישה מלאה.

4 מכינים עוד 300 גרם קפה בשביל להספיג בו את הבישקוטי.

5 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, ביצים, מסקרפונה וסוכר, עד שנוצר קרם אחיד ויציב.

6 טובלים בישקוטי בקפה עם הסוכר ומסדרים בכוס. מניחים מעל פיסת ג'ל קפה ועליה את קרם המסקרפונה. חוזרים על סדר הפעולות הללו עד לגובה הכוס. 

7 מסננים מעל אבקת קקאו ומגישים.