תמונת AVI׃ none
טירמיסו
תחתית של בישקוטים ספוגים בקפה ומעליה שכבות מענגות של קרם קפה וקציפת שמנת-מסקרפונה
חיים כהן | מבשלים ביחד
| פורסם 09/02/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
ג'לטין באבקה
100 גרם סוכר
5 ביצים מדיום
500 גרם מסקרפונה
500 גרם שמנת מתוקה 38%
אספרסו
קקאו
בישקוטי
כלים
מיקסר
מכונת אספרסו
קלחת
קערות ערבוב
משקל דיגיטלי
פלטה
תבנית לג'לטין
לקקן
כוסות הגשה
כפות
מסננת קטנה
אופן ההכנה:
1 מפזרים שקית ג'לטין על ½ כוס מים קרים ומחכים כ25- דקות.
2 מכינים 300 גרם קפה אספרסו חם או קפה נס מרוכז.
3 ממיסים 40 גרם מהג'ל המוכן ומערבבים עם הקפה. מקררים עד לקרישה מלאה.
4 מכינים עוד 300 גרם קפה בשביל להספיג בו את הבישקוטי.
5 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, ביצים, מסקרפונה וסוכר, עד שנוצר קרם אחיד ויציב.
6 טובלים בישקוטי בקפה עם הסוכר ומסדרים בכוס. מניחים מעל פיסת ג'ל קפה ועליה את קרם המסקרפונה. חוזרים על סדר הפעולות הללו עד לגובה הכוס.
7 מסננים מעל אבקת קקאו ומגישים.