עוגת שכבות בנופי ללא אפייה
קרן אגם הכינה גרסה חגיגית לאחת העוגות הכי טעימות ללא אפייה, בנופי: שכבות של ביסקוויטים, ריבת חלב, קצפת ובננות. זה מתוק, זה יפה, שילוב הטעמים מנצח וזה אפילו לא מסובך. חיפשתם עוגה חגיגית לסופ"ש? מצאתם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 18 או 20 ס"מ:
140 גרם חמאה
300 גרם ביסקוויטים
2 צנצנות ריבת חלב (700 גרם)
4 בננות בשלות אבל לא יותר מדי
שני שליש כוס קוקוס (60 גרם) טחון
2 מכלים של שמנת להקצפה (500 מ״ל)
3 כפות אבקת סוכר
לעיטור:
תלתלי שוקולד מגורר או 4 כפות ריבת חלב מומסת
אופן ההכנה:
1 ממיסים חמאה במיקרוגל, וטוחנים את החמאה המומסת יחד עם הביסקוויטים עד לקבלת פירורים דקים.
2 מכינים תבנית (קוטר 18 או 20 ס"מ) עם שקף או נייר אפייה צמוד לדפנותיה. מעבירים לתחתית התבנית מחצית מכמות הפירורים ומהדקים היטב.
3 ממיסים מעט את צנצנות של ריבת החלב כך שתהיה מעט נוזלית, אבל לא יותר מדי.
4 יוצקים מחצית מכמות ריבת החלב על תחתית הפירורים ומיישרים על התחתית בעזרת מרית או כף.
5 חותכים את הבננות לפרוסות דקות ומסדרים מחצית מהן על גבי שכבת ריבת החלב, כך שהבננות יכסו את כל שטח התחתית.
6 מפזרים מעל הבננות מחצית מכמות הקוקוס הטחון.
7 מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.מעבירים מחצית מכמות הקצפת מעל שכבת הבננות והקוקוס ומיישרים.
8 חוזרים שוב על הפעולה: מעל הקצפת מפזרים ביסקוויטים טחונים, מורחים שכבת ריבת חלב, מפזרים פרוסות בננות, זורים קוקוס טחון ומסיימים עם שכבת קצפת.
9 מיישרים את הקצפת, מכסים את התבנית בניילון או נייר כסף ומעבירים לצינון של לפחות 4-6 שעות. סמוך להגשה ממיסים מעט ריבת חלב ומקשטים את העוגה בזילופים או שמגררים מעליה שוקולד.
בתיאבון!