גוזלמה פשוט ומטריף
נכון, יש פה שמרים. נכון, צריך לשריין שעה להתפחה של הבצק. אבל בואו, מדובר במחיר זערורי לשלם עבור ארוחת הערב הכי טעימה בעולם, לא? מבחינתנו מעכשיו ועד סוף החיים - כל ערב גוזלמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (6 יחידות)
2 כוסות קמח לבן
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
2 כפות שמן זית
חצי כוס חלב
רבע כוס מים חמימים
למילוי:
200 גרם גבינה בולגרית או פטה, מפוררת
200 גרם גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
רבע כוס בצל ירוק, פרוס דק
פלפל שחור גרוס
להגשה:
שמנת חמוצה עם רבע כפית סומאק
אופן ההכנה:
1 לשים את מרכיבי הבצק במיקסר עד לקבלת בצק רך וגמיש, כ-3 דקות.
2 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה.
3. מערבבים בקערה את מצרכי המילוי.
4 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
5 מרדדים כדור בצק בין שני ניירות אפייה דק ככל האפשר.
6 מניחים מהמלית במרכז ומקפלים לצורת מלבן (ראו בסרטון). מרדדים את המלבן מעט, לעובי של כס"מ וחצי.
7 חוזרים על כך עם כל יחידות הבצק.
8 מחממים מחבת ומניחים את הבצק. קולים 2 דקות או עד השחמה יפה, הופכים וקולים עוד 2 דקות מהצד השני.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה

** מומלץ לטבול בשמנת חמוצה עם סומאק.