אוכל
צילום׃ none

טירמיסו

עוגה מושלמת לכל אירוע. קלה להכנה, מהירה וטעימה!

inbalr87 | מתכוני גולשים | פורסם 14/02/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית מלבנית גדולה

250 גרם בישקוטים

160 מ"ל חלב (2/3 כוס)

400 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

250 גרם גבינת מסקרפונה

4 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

קקאו לקישוט

*במידה ורוצים שוקולד בטעם קפה

ניתן להוסיף כ-5-6 כפיות קפה לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחלקים את השמנת המתוקה ל-2 (200+200) ומרתיחים רק חצי אחד (200 מ"ל) על אש בינונית.

שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד, ממתינים חצי דקה, מערבבים ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.

בינתיים מערבבים בקערה עמוקה את החלב עם תמצית הוניל, טובלים את הבישקוטים ומסדרים את השכבה הראשונה.

לאחר שהגנאש התקרר, מתחילים להקציף אותו ומוסיפים אליו כ-125 גרם (חצי קופסא) מגבינת המסקרפונה ומקציפים לקרם יציב.

מורחים את השכבה השניה על הבשקוטים ומסדרים את השכבה השלישית (הבשקוטים) מעל (לאחר שטבלנו אותם בחלב).

מתחילים להקציף את החצי השני של השמנת המתוקה (200 מ"ל), מוסיפים את הסוכר לאחר כדקה של הקצפה ואת 125 גרם המסקרפונה הנותרה ומקציפים לקרם יציב.

מורחים את הקרם בשכבה הרביעית והאחרונה ובוזקים מעל את הקקאו.

מעבירים למקרר להתייצבות והתרכחות של לפחות שעתיים או עד להגשה.