אוכל
צילום׃ none

בעבא בי'תמר - עוגיות במלית תמרים מהמטבח העירקי

יוצאי עירק נוהגים לאכול עוגיות אלו בפורים אך בהיותן כה טובות אני אומרת 'כל השנה'". תמרים חיים או ממרח תמרים וכל ביס מתגלגל בחיך במתיקות מעודנת

דביבון | מתכוני גולשים | פורסם 22/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כפות שמרים יבשים

1 כוס מים חמימים

1 כף מלח

2 כפות סוכר

300 גר` חמאה רכה

3 כפות שמן

1 ק"ג קמח

1 כפית שטוחה הל טחון

1 ביצה טרופה עם מעט מים

שומשום לזריה

ממרח תמרים

אופן ההכנה:

בקערה שמים קמח, שמרים, מלח וסוכר. מערבבים ומוסיפים את המים. מערבבים ומוסיפים את החמאה והשמן. לשים לבצק גמיש. מכסים במגבת ומתפיחים - מתחת לפוך - כשעתיים.

מרדדים חלק מהבצק לעלה דק ומורחים במלית תמרים ומעל לזרות הל. מרדדים עוד חלק ומכסים את שכבת התמרים. חותכים לעיגולים בעזרת ספל או רינג קטן.

מחממים תנור לחום 180 מעלות.

משמנים תבנית עוגיות ומניחים עליה את העוגיות . למרוח בביצה טרופה ולזרות שומשום . לנקב את העוגיות עם מזלג / קיסם ולאפות כ 10-15 דקות .