אוכל
צילום׃ mako אוכל

טארט קרם ברולה

עוגה מענגת שמשלבת בצק פריך האהוב על כולנו עם מילוי קרם ברולה ופרוסות של בננה מזוגגות. היש יותר מזה?

man5pet | מתכוני גולשים | פורסם 30/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

210 גרם (כוס וחצי) קמח

100 גרם חמאה קרה

100 גרם אבקת סוכר

1 חלמון

2 כפות שמנת מתוקה

 

למילוי:

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה

4 חלמונים

120 גרם (חצי כוס+כף) סוכר

1/2 מקל ווניל

2 בננות

 

לזיגוג:

4-5 כפות סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:

בצק פריך: חותכים את החמאה לקוביות ושמים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קמח ואבקת סוכר ומערבלים עד שנוצרים פירורים גסים.

מוסיפים חלמון ושמנת מתוקה וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק. מניחים את הבצק על ניילון ניצמד ועוטפים ומקררים רצוי שעה אפשר פחות.

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 4-5 מ"מ ומרפדים את התבנית בקלתית בצק. מקררים 10 דקות במקפיא.

אופים את הבצק "אפיה עיוורת" - 1. מחוררים עם מזלג את

תחתית הבצק. 2. מניחים על הטארט נייר כסף כולל שוליםם עליו משקולת (גרגרי חומוס יבשים או אורז) 3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-12-15 דקות. מוציאים מהתנור מסירים המשקולת והכיסוי מנמיכים את התנור ל-170 מעלות ומחזירים ל-12 דקןת נוספות עד הזהבה.

מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות.

מכינים את המילוי: בסיר בינוני שמים את השמנת ומחצית מכמות הסוכר . חוצים את מקל הווניל ומגרדים מחצית ממנו לסיר. מביאים לרתיחה עדינה. במקביל, שמים בקערה בינונית את החלמונים ושארית כמות הסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית.

לאחר רתיחה של השמנת, מוזגים ממנה מעט לתערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות) מערבבים ומוזגים את

התערובת לסיר. מחזירים לאש ומבשלים כ-2-3 דקות עד

לטמפ' של 85 מעלות. מסירים מהאש.

הרכבת המנה: לאחר צינון קלתית הבצק, מוזגים עליה את מסת

הקרם, ואופים כ-25-30 דקות בתנור שחומם מראש עד להתייצבות הקרם. מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. לאחר שהטארט התקרר לחלוטין חותכים פרוסות בננה ומסדרים בצורה חופפת סביב המסגרת. בוזקים שכבה אחידה של סוכר חום ושורפים קלות בעזרת ברנר (או 2-3 דקות במצב גריל בתנור).