אוכל

עוף בבצלצלי שאלוט ושלהבת קוניאק

מנה צרפתית משובחת

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 22/05/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רבע כוס שמן זית
4 כרעי עוף מחולקים לשניים
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי קילו בצלצלי שאלוט קלופים
5 שיני שום קלופות
5 עגבניות קלופות, מסוננות מזרעים וקצוצות גס
רבע כוס קוניאק
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים בנדיבות את העוף. מחממים את השמן במחבת רחבה מאוד וכבדה ומזהיבים את נתחי העוף חמש דקות מכל צד. אין לצופף את המחבת – יש להזהיב את הנתחים בשתי נאגלות. מוציאים. 2. מוסיפים את הבצלצלים והשום לשומן שבמחבת ומטגנים אגב ערבוב שתי דקות. 3. מוסיפים את העוף (מניחים מעל הבצלצלים), מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 25 דקות. מטלטלים את המחבת מדי פעם. 4. מחממים את הקוניאק במצקת מתכת מעל אש קטנה כעשרים שניות (אם אין מצקת מתכת אפשר להשתמש בפינג'אן או בסיר קטן). מציתים בזהירות, יוצקים לסיר העוף (ללא המכסה, כמובן) ומטלטלים את הסיר עד שהאש דועכת. ממשיכים לבשל ולטלטל עוד שלוש דקות. 5. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מבשלים חמש דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים עם אורז לבן.